Cursus - Basiskennis Pre-/Peri-/Postnatale hechting

Met deze basiskennis leer je meer over eigen en andermans Basisvertrouwen.

Deze cursus is ontwikkeld omdat er veel nieuwe kennis is over het ontstaan van basisvertrouwen,hechtingsproblematiek en traumaproblematiek. Daarnaast is het belangrijk dat er meer vaardigheden worden geleerd omtrent het omgaan met deze thematiek. Dat gaat o.a. over emotioneel verbinden.Bovendien is er cruciale kennis nodig uit de 7 kritische (prenatale) hechtingsmomenten waar veel gedragsuitingen uit voortvloeien. Deze cursus gaat over hoe te verbinden en welke kennis is (preventief) in te zetten binnen de gezondheidszorg, jeugdzorg, geboortezorg, onderwijs, gezin, binnen werksituaties en organisaties.

Wat maakt deze cursus belangrijk voor mij?

Door bewust te worden van je eigen basisvertrouwen en je bewust te worden van je eigen emotionele verbinding, wordt er een behoorlijke slag gemaakt in je zelfontplooiing. Al deze vrijgekomen kennis kan je gaan toepassen in je eigen (gezins)leven of werksituatie. Door de cursus heen helpt het paard jou, om tot een diepere bewustwording van emotionele verbinding te komen. Bovendien begrijp je hoe er gebruik gemaakt kan worden van het CREF-Model.

Wat komt aan bod:

Tijdens de opleiding wordt er uitgebreid ingegaan op de prenatale, perinatale en postnatale hechtingstheorieën. Er wordt ingegaan op overlevingsmechanismen en de verwarring met vele diagnoses. De sporen van geboorte, het brein en lichaamsgeheugen op het basisvertrouwen. En ook het Geen Bodem Syndroom, traumaproblematiek, Post Traumatisch Stress Stoornis, sociaal emotionele ontwikkeling komen aan bod. Daarnaast is er een uitgebreide uitleg over de behandelingsvorm CREF-Methode.

Lesprogramma:

 • Lesdag 1 Theorie over prenatale, perinatale en postnatale hechting, PTSS en het brein. Wat gebeurt er in het babybrein en lichaamsgeheugen? Wat zijn de gevolgen van trauma ervaringen op prenataal, perinataal of postnataal niveau op het basisvertrouwen.
 • Lesdag 2 Theorie Basisvertrouwen/Geen Bodem Syndroom. Het hoe en wat over basisvertrouwen; het CREF-Model de weerspiegeling van het basisvertrouwen; mogelijkheden tot herstel van de psychische of psychiatrische problematiek, de ASS- ADHD- stoornissen, PTSS/burn-out problematiek.

Resultaat:

 • Je hebt specialistische kennis over het brein, lichaamsgeheugen, trauma en hechting;
 • Je hebt inzicht in het basisvertrouwen en inzicht in verschillende emotionele gedragingen;
 • Je kunt preventief denken en je krijgt meer handvatten.

Voor wie? : geschikt voor een zeer brede doelgroep
Verplichte literatuur : Levensbelang, Baukje van Leeuwen
Certificaat : ja, een deelname certificaat
Accreditatie : NOBCO 3 PE punten, SKB, NBVH
Kosten : € 345,-, vrijgesteld van BTW incl. lunch

Coachend Paard

Peperstraat 38
2969AZ Oud Alblas

Telefoon: 0184-632423
Mobiel: 06-45780443

 • Coachend Paard is aangesloten bij: NOBCO, Nederlandse Orde van BeroepsCoaches en EMCC
 • Coachend Paard is opgeleid tot gecertificeerd CREF-Methode Behandelaar
 • CRKBO Instelling01
 • crkbo docent
 • Coachend Paard is opgeleid bij het Instituut voor Kennis en Vaardigheden (IKEV)
 • Sinds 2017 is IKEV West aangesloten bij NRTO
 • Coachend Paard is aangesloten bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd
© 2021 Coachend Paard. All Rights Reserved. Design by GMCplus