Bijscholing EMDR Module

Door het volgen van deze bijscholing krijg je meer specialistische kennis en vaardigheden over alles wat te maken heeft met angst, paniek aanvallen, depressie en het behandelen van vele andere traumaproblematiek met behulp van EMDR. Tijdens de bijscholing wordt er uitvoerig ingegaan op theorieën rondom het brein. Het is met name gericht op de praktische uitvoer van EMDR.

Resultaat

Je kunt EMDR toepassen vanuit een protocol inzetten maar in deze cursus leer je vooral EMDR te combineren met je eigen vaardigheden en interventies. Je kunt hierna veel verschillende problematieken behandelen op gebied van trauma/ingrijpende gebeurtenissen/angsten en meer. Je wordt bekend gemaakt met de achtergrond van het brein, lichaamsgeheugen en de invloed van medicatie. Daarnaast gaat er veel aandacht in de cursus naar je eigen attitude en ontwikkeling rondom deze onderwerpen. Hierna kan je tevens in aanmerking komen voor de vervolgopleiding CREF-Methode Behandelaar.

Toetsing en certificering

Er zal een verplichte literatuurlijst worden aangeboden. Het maken van een boekverslag telt mee voor het examen. Daarnaast wordt er een video-opdracht ingeleverd. Deze zal beoordeeld worden door een externe examinator. Ook bevat deze module een korte theorietoets. Bij het behalen van deze onderdelen wordt er een certificaat afgegeven.

Lesprogramma:

  • Lesdag 1 Theorie: Het brein. Praktijk: Ik- sterkte vergroten met positieve EMDR
  • Lesdag 2 Theorie: Medicijnen en EMDR. Praktijk: Trauma verwerken volgens protocol.
  • Lesdag 3 Theorie & Praktijk: Werken met het angstprotocol en EMDR verweven in eigen interventies.

Inschrijving:

Lijkt de opleiding aan te sluiten bij je verwachtingen, dan kun je je inschrijven middels de website. Het deelnameformulier is te vinden onder de agenda of onder bijscholing EMDR-module. Er volgt automatisch een bevestiging van de inschrijving.

Toelatingseisen : Tweedaagse Basiskennis Hechting
Accreditatie : SKB, waaronder verschillende beroepsverenigingen hun eigen punten toekennen
Literatuuropdracht : Uw brein als medicijn, David Servan-Scheiber isbn 97890 215 38495
EMDR : 3 daagse EMDR bijscholing € 545,- excl. 21% BTW
Aanvang : 9.30uur, start 10:00 tot 16:30uur
Inbegrepen: syllabus, lunch, toetsing.

Download hier de beschrijving om te bewaren en te printen: Driedaagse bijscholing EMDR Module (pdf)